Dr.Sante Регенеративна маска за коса со макадамија – 300 ml

350.00ден

За регенерирање и заштита на слабата и оштетена коса!
Код: 84403
Производител: Elfa Pharm

Опис

Серијата за коса со макадамија ги опфаќа уникатните, регенеративни и заштитни својства на маслото одмакадамија. Тоа е богато со масни киселини кои што ја измазнуваат косата и продираат длабоко во влакното, обновувајќи го неговиот липиден слој. Маслата од монои и моринга ја покриваат косата со невидлив слој, кој што ја заштитува од штетното влијание на околината. Кератинот е основен градбен елемент на косата, кој што стигнува до деловите што имаат потреба од дополнително закрепнување и на тој  начин ја спречува кршливоста и разделувањето на врвовите на косата. Помага да се задржи влагата во косата. Протеините од соја ја потхрануваат косата и ја прават сјајна. Пченичните протеини ја намалуваат кршливоста на влакното за над 80%.

Маската содржи масло од макадамија, кератин, масла од монои и моринга. Го олеснува расчешлувањето и ја обновува косата, особено слабата и оштетена коса. Ја прави свиленкасто мека и сјајна, остава невидлив слој, кој што ја заштитува од негативните влијанија од околината. Не содржи парабени и минерални масла.

Начин на употреба:

Нанесете рамномерно доволно количество од маската по целата должина на чиста и влажна коса и оставете да стои 2 минути, а потоа исплакнете со вода. Употребувајте ја 1-2 пати неделно. Во случај на контакт со очите, исплакнете со вода.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Dr.Sante Регенеративна маска за коса со макадамија – 300 ml”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.
We do not share your personal details with anyone.
0